Przepis na bitą śmietanę

Przepis na bitą śmietanę

BITA ŚMIETANA

SKŁADNIKI :

  • 500 ml płynnej świeżej śmietany minimum 30% zawartości tłuszczu
  • 100 g cukru pudru

Akcesoria Bamix: pojemnik 600 ml Bamix, tarcza do ubijania

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

  1. Umieścić śmietanę w lodówce na 2 godziny, w odpowiednio wysokim pojemniku.
  2. Zamontować dysk do ubijania w Bamixie.
  3. Wlać śmietanę i cukier puder do pojemnika.
  4. Zanurzyć Bamix pionowo w dnie pojemnika, włączyć prędkość 1 i poczekać, aż powstanie konsystencja emulsji, nie dopuszczając powietrza.
  5. Następnie przechylić Bamix i przesuwać go w górę po ściance pojemnika, aby wprowadzić powietrze i powtarzać tę czynność aż do uzyskania pożądanej konsystencji... przez około 60 sekund. Należy uważać, aby nie miksować zbyt długo, bo bita śmietana zamieni się w masło.
  6. Wstawić pojemnik do lodówki do czasu, aż będzie potrzebny.
Hurom HWZ PRO
Pokaż więcej wpisów z Marzec 2023

Polecane

Ubijaczka Bamix®

Ubijaczka Bamix®

59,00 zł brutto/1szt.
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 57 opinii
pixel